Wersja kontrastowa: Alt + Z

Przejdź do treści strony: Alt + X

Przejdź do nawigacji strony: Alt + C

Mapa Witryny: Alt + V

Wyszukiwarka: Alt + B

powrót
drukuj     rozmiar tekstu - +
16 Paź 2012

Karkonoskie Warsztaty Kulinarne

KARKONOSKIE WARSZTATY KULINARNE – I ETAP Warsztaty przeznaczone są dla kulinarnych miłośników, fanów kuchni francuskiej jak i osób pragnących poznać tą niezwykłą ku


KARKONOSKIE WARSZTATY KULINARNE – I ETAP

Warsztaty przeznaczone są dla kulinarnych miłośników, fanów kuchni francuskiej jak i osób pragnących poznać tą niezwykłą kuchnię. Osoby biorące udział w naszych warsztatach będą mogły nabyte umiejętności i wiedzę wykorzystać w domu na organizowanych spotkaniach, by zaskoczyć swoich gości kulinarnymi umiejętnościami.   Uczestnicy sami będą przygotowywać dania na specjalnie przygotowanych stanowiskach pod okiem profesjonalnego prowadzącego - Constant-Michel Labarre, francuskiego mistrza kuchni. Każdy otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz przepisy. Wszystkie przygotowane dania będą degustowane przez uczestników podczas warsztatów. 
 
Organizator: Fundacja Academy Bocuse d’Or Poland
Prowadzący: Constant-Michel Labarre
Miejsce: Apartamenty Karkonosz – Karpacz
Informacje i zapisy: warsztaty.michel@gmail.com, 502 247 877, www.bocusedor.pl
Ilość uczestników: min. 8 osób – max. 12 osób
Czas trwania: ok. 4h
Koszt: 200 zł
 
·         Gotowanie na wesoło pod okiem francuskiego mistrza kuchni,
·         Potrawy z Duchem Gór;
·         Będziemy wydobywać z natury to co najlepsze i najsmaczniejsze.
·         Odkrywanie nowych technik przygotowywania potraw i ciekawych smaków
·         Nabywanie kulinarnych umiejętności;
·         Nauka dekorowania potraw na talerzu;
·         Degustacja przygotowanych potraw,
·         Konkurs na najlepsze danie wieczoru,
·         Kącik Smakosza – degustacja karkonoskich produktów,
·         Dla każdego coś pysznego.
 
 
Podczas warsztatów będziemy wydobywać z natury to co najlepsze i najsmaczniejsze.
 
Organizator gwarantuje dostarczenie wszystkich produktów potrzebnych do przygotowania potraw.
 
Każdy z uczestników będzie mógł zapoznać się z produktami regionalnymi Karkonoszy w specjalnie przygotowanym przez nas Kąciku Smakosza.
 
Dodatkowo na uczestników będzie czekać pyszna kawa.  
 
KALENDARIUM WARSZTATÓW I Edycji:
 
10 listopada 2012               Sobota,   g. 15.00           PIJANE OWOCE MORZA                
17 listopada 2012               Sobota    g. 15.00           PATATY -  ZIEMNIAKI NA WESOŁO              
01 grudnia 2012                  Sobota,   g. 15.00           KURCZAK, CO Z CIEBIE WYROŚNIE              
08 grudnia 2012                  Sobota,   g. 15.00           RYBY MORSKIE k.SŁODKOWODNE                                           
12 stycznia 2013                Sobota,   g. 15.00            POLOWANIE NA DZICZYZNĘ
26 stycznia 2013                Sobota,  g. 15.00             COŚ SMACZNEGO OD CZESKICH SĄSIAD                          
02 marca 2013                   Sobota,  g. 15.00             ODROBINA PROWANSJI W KARKONOSZACH   
16 marca 2013,                  Sobota,  g. 15.00             ODKRYWAMY DUCHA GÓR W POTRAWACH
 
 
Kilka słów o prowadzącym warsztaty:
Constant-Michel Labarre – francuski mistrz kuchni, juror na międzynarodowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or, juror na wielu konkursach gastronomicznych. organizator konkursu kulinarnego Bocuse d’Or – Team Poland, swoje doświadczenie zdobywał u renomowanych francuskich mistrzów kuchni, wieloletni doradca gastronomiczny i szkoleniowiec. Organizator profesjonalnych szkoleń, które miejsce mają w najbardziej prestiżowej szkole kulinarnej we Francji – Institut Paul Bocuse. Organizator imprez okolicznościowych i kursów savoir-vivre.

Karkonoskie Warsztaty Kulinarne