Wersja kontrastowa: Alt + Z

Przejdź do treści strony: Alt + X

Przejdź do nawigacji strony: Alt + C

Mapa Witryny: Alt + V

Wyszukiwarka: Alt + B

powrót ical
drukuj     rozmiar tekstu - +

Karkonoskie Warsztaty Kulinarne - wszystko o drobiu

KARKONOSKIE WARSZTATY KULINARNE – I ETAP Warsztaty przeznaczone są dla kulinarnych miłośników, fanów kuchni francuskiej jak i osób pragnących poznać tą niezw

Apartamenty Karkonosz, ul. Linowa 1
1 Gru 2012 15:00

Karkonoskie Warsztaty Kulinarne - wszystko o drobiu

KARKONOSKIE WARSZTATY KULINARNE – I ETAP


Warsztaty przeznaczone są dla kulinarnych miłośników, fanów kuchni francuskiej jak i osób pragnących poznać tą niezwykłą kuchnię. Osoby biorące udział w naszych warsztatach będą mogły nabyte umiejętności i wiedzę wykorzystać w domu na organizowanych spotkaniach, by zaskoczyć swoich gości kulinarnymi umiejętnościami.   Uczestnicy sami będą przygotowywać dania na specjalnie przygotowanych stanowiskach pod okiem profesjonalnego prowadzącego - Constant-Michel Labarre, francuskiego mistrza kuchni. Każdy otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz przepisy. Wszystkie przygotowane dania będą degustowane przez uczestników podczas warsztatów.
 
 
Organizator: Fundacja Academy Bocuse d’Or Poland
Prowadzący: Constant-Michel Labarre
Miejsce: Apartamenty Karkonosz – Karpacz
Informacje i zapisy: warsztaty.michel@gmail.com, 502 247 877, www.bocusedor.pl
Ilość uczestników: min. 8 osób – max. 12 osób
Czas trwania: ok. 4h
Koszt: 200 zł
 
·         Gotowanie na wesoło pod okiem francuskiego mistrza kuchni,
·         Potrawy z Duchem Gór;
·         Będziemy wydobywać z natury to co najlepsze i najsmaczniejsze.
·         Odkrywanie nowych technik przygotowywania potraw i ciekawych smaków
·         Nabywanie kulinarnych umiejętności;
·         Nauka dekorowania potraw na talerzu;
·         Degustacja przygotowanych potraw,
·         Konkurs na najlepsze danie wieczoru,
·         Kącik Smakosza – degustacja karkonoskich produktów,
·         Dla każdego coś pysznego.
 
 
Podczas warsztatów będziemy wydobywać z natury to co najlepsze i najsmaczniejsze.
 
Organizator gwarantuje dostarczenie wszystkich produktów potrzebnych do przygotowania potraw.
 
Każdy z uczestników będzie mógł zapoznać się z produktami regionalnymi Karkonoszy w specjalnie przygotowanym przez nas Kąciku Smakosza.
 
Dodatkowo na uczestników będzie czekać pyszna kawa.  
 
KALENDARIUM  WARSZTATÓW I Edycji:
 
10 listopada 2012               Sobota,   g. 15.00                                 PIJANE OWOCE MORZA                
17 listopada 2012               Sobota    g. 15.00                                 PATATY -  ZIEMNIAKI NA WESOŁO              
1 grudnia 2012                     Sobota,   g. 15.00                                 KURCZAK, CO Z CIEBIE WYROŚNIE              
8 grudnia 2012                     Sobota,   g. 15.00                                RYBY MORSKIE K. SŁODKOWODNE                                           
12 stycznia 2013                  Sobota,   g. 15.00                                POLOWANIE NA DZICZYZNĘ
26 stycznia 2013                   Sobota,  g. 15.00                                COŚ SMACZNEGO OD CZESKICH SĄSIAD                          
2 marca 2013                         Sobota,  g. 15.00                                ODROBINA PROWANSJI W KARKONOSZACH   
16 marca 2013,                      Sobota,  g. 15.00                                ODKRYWAMY DUCHA GÓR W POTRAWACH
 
 
Kilka słów o prowadzącym warsztaty:
Constant-Michel Labarre – francuski mistrz kuchni, juror na międzynarodowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or, juror na wielu konkursach gastronomicznych. organizator konkursu kulinarnego Bocuse d’Or – Team Poland, swoje doświadczenie zdobywał u renomowanych francuskich mistrzów kuchni, wieloletni doradca gastronomiczny i szkoleniowiec. Organizator profesjonalnych szkoleń, które miejsce mają w najbardziej prestiżowej szkole kulinarnej we Francji – Institut Paul Bocuse. Organizator imprez okolicznościowych i kursów savoir-vivre.

Fundacja Academy Bocuse d’Or Poland