Wersja kontrastowa: Alt + Z

Przejdź do treści strony: Alt + X

Przejdź do nawigacji strony: Alt + C

Mapa Witryny: Alt + V

Wyszukiwarka: Alt + B

powrót
drukuj     rozmiar tekstu - +
12 Lis 2012

Kulinarna uczta w Karpaczu

  Pijane owoce morza to pierwszy temat Karkonoskich Warsztatów Kulinarnych, które odbyły się 10 listopada br. w Apartamentach Karkonosz w Karpaczu. Pod okiem francuskiego mi


 

Pijane owoce morza to pierwszy temat Karkonoskich Warsztatów Kulinarnych, które odbyły się 10 listopada br. w Apartamentach Karkonosz w Karpaczu. Pod okiem francuskiego mistrza kuchni Constant-Michel Labarre uczestnicy uczyli się jak przygotowywać ciekawe potrawy z wykorzystaniem lokalnych produktów. 
 
Uczestnicy samodzielnie przygotowywali następujące potrawy:
- Cappuccino z owoców morza i śmietaną szafranową.
- Krewetki w sosie porowym
- Mule po prowansalsku
- Kalmary faszerowane kozim serem i małżami.
 
 
W warsztatach udział wzięły nie tylko osoby z województwa dolnośląskiego, ale również z województwa świętokrzyskiego i wielkopolskiego.
Organizatorami Karkonoskich Warsztatów Kulinarnych jest firma Golden Events Group i Academy Bocuse d’Or Poland.
Sprzęt w postaci kuchenek indukcyjnych i naczyń dostarczyła firma Zepter.
Dla uczestników serwowana była pyszna kawa Cafe Milani, która będzie serwowana w restauracji Patateria w budynku Apartamentów Karkonosz. Jest to kawa bezpośrednio mielona z ziaren kawy tuż przed zaparzeniem.
Uczestnicy mieli okazję poznać i spróbować Likieru Karkonoskiego produkowanego z ziół rosnących w Karkonoszach.
W Kąciku smakosza czekały również kozie sery łomnickie.
Kolejne warsztaty odbędą się 17 listopada i poświęcone będą patatom, czyli niecodziennym potrawom z ziemniaków. Ziemniaki w panierce z estragonem to tylko jedna z wielu propozycji na ich ciekawe przyrządzenie.
 
Informacje i zapisy:
502 247 877

Kulinarna uczta w Karpaczu