24 listopada w Apartamentach Karkonosz przy ul. Linowej 1b w Karpaczu odbyły się drugie warsztaty o tematyce PATATY-ZIEMNIAKI NA WESOŁO.
Francuski mistrz kuchni C-Michel Labarre postanowił pokazać jak z najzwyklejszego ziemniaka można wyczarować wykwintne dania takie jak
- Gratin dauphinois czyli ziemniaki zapiekane
- Faszerowane ziemniaki z łososiem
- Spaghetti ziemniaczane z boczkiem
- Hamburger ziemniaczany z polędwica wołową
Poczucie humoru prowadzącego, towarzysząca wesoła atmosfera i zaangażowanie uczestników sprawiły, że warsztaty odbywały się w przyjacielskiej i luźnej atmosferze.
W Karkonoskich Warsztatach kulinarnych głównie biorą udział amatorzy, którzy chcą nabyć kulinarnych umiejętności i nauczyć się przygotowywania ciekawych potraw, by móc nimi zaskoczyć rodzinę i znajomych. Uczestnikami byli również profesjonalni kucharze, którzy chcieli podszlifować swoje umiejętności.
W ramach promowania lokalnych produktów na sobotnim spotkaniu do przygotowywania potraw używaliśmy jajek pochodzących od „szczęśliwych kur” z gospodarstwa rolnego w Łomnicy, które chowane są na wolnym wybiegu i mają do dyspozycji duży teren działki i nowoczesny ciepły kurnik, i które karmione są wyłącznie naturalnymi paszami.
1 grudnia kolejne warsztaty o tematyce KURCZAK – CO Z CIEBIE WYROŚNIE.
Przyjmujemy jeszcze zapisy.
Tel. 502247877