Warsztaty przeznaczone są dla kulinarnych miłośników, fanów kuchni francuskiej jak i osób pragnących poznać tą niezwykłą kuchnię. Osoby biorące udział w naszych warsztatach będą mogły nabyte umiejętności i wiedzę wykorzystać w domu na organizowanych spotkaniach, by zaskoczyć swoich gości kulinarnymi umiejętnościami. Uczestnicy sami będą przygotowywać dania na specjalnie przygotowanych stanowiskach pod okiem profesjonalnego prowadzącego - Constant-Michel Labarre, francuskiego mistrza kuchni. Każdy otrzyma certyfikat ukończenia warsztatów oraz przepisy. Wszystkie przygotowane dania będą degustowane przez uczestników podczas warsztatów.
Organizator: Fundacja Academy Bocuse d’Or Poland
Prowadzący: Constant-Michel Labarre
Miejsce: Restauracja Patateria, budynek Apartamentów Karkonosz – Karpacz
Ilość uczestników: min. 8 osób – max. 12 osób
Czas trwania: ok. 4h
Koszt: od 220 zł-260 zł
Zbierz grupę 12 osób i zgarnij 20% zniżki!
· Gotowanie na wesoło pod okiem francuskiego mistrza kuchni,
· Potrawy z Duchem Gór;
· Będziemy wydobywać z natury to co najlepsze i najsmaczniejsze.
· Odkrywanie nowych technik przygotowywania potraw i ciekawych smaków
· Nabywanie kulinarnych umiejętności;
· Nauka dekorowania potraw na talerzu;
· Degustacja przygotowanych potraw,
· Konkurs na najlepsze danie wieczoru,
· Kącik Smakosza – degustacja karkonoskich produktów,
· Dla każdego coś pysznego.
Podczas warsztatów będziemy wydobywać z natury to co najlepsze i najsmaczniejsze.
Organizator gwarantuje dostarczenie wszystkich produktów potrzebnych do przygotowania potraw.
Każdy z uczestników będzie mógł zapoznać się z produktami regionalnymi Karkonoszy w specjalnie przygotowanym przez nas Kąciku Smakosza.
Dodatkowo na uczestników będzie czekać pyszna kawa.
KALENDARIUM WARSZTATÓW
23 MARCA 2013 Sobota, g. 11.00 PROWANSJA W KARKONOSZACH
6 KWIETNIA 2013 Sobota g. 11.00 TARTY, TARTALETKI I KRUCHE BABECZKI
20 KWIETNIA 2013 Sobota g. 11.00 KAKONOSKIE SŁODKOŚCI, m.in. sernik z koziego sera
11 MAJA 2013 Sobota g. 11.00 FRANCUSKIE SŁODKOŚCI, m.in. creme brulee
Kilka słów o prowadzącym warsztaty:
Constant-Michel Labarre – francuski mistrz kuchni, juror na międzynarodowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or, juror na wielu konkursach gastronomicznych. organizator konkursu kulinarnego Bocuse d’Or – Team Poland, swoje doświadczenie zdobywał u renomowanych francuskich mistrzów kuchni, wieloletni doradca gastronomiczny i szkoleniowiec. Organizator profesjonalnych szkoleń, które miejsce mają w najbardziej prestiżowej szkole kulinarnej we Francji – Institut Paul Bocuse. Organizator imprez okolicznościowych i kursów savoir-vivre.
Anna Morzyszek
Organizator
tel. 500 227 289