Serdecznie zapraszamy na uroczyste otwarcie targów GASTRO-HOTEL Karpacz 2013. Otwarcia dokona Starosta Jacek Włodyga oraz Burmistrz Bogdan Malinowski, którzy również wezmą udział w zabawie kulinarnej na scenie.
Włodarze w kuchni
Partnerami Starosty i Burmistrza będą światowej sławy szefowie kuchni
Daniel Luttringer i Michel Labarre
22 października 2013 roku godz. 1000
Karpacz, Hala sportowa przy Liceum, ul. Gimnazjalna 6 a
WYSTAWA Z BRANŻY HORECA oraz
WYKŁAD:
* Światowe trendy w prowadzeniu biznesu restauracyjnego i hotelarskiego. Pożądane kierunki rozwoju branży w Polsce - wykład Daniela Luttringera -profesora sztuki kulinarnej z Międzynarodowej Szkoły Hotelarstwa w Szwajcarii "Les Roches" jedna z najlepszych szkól na świecie Jeden semestr kosztuje tam około 40 tysięcy euro!
SZKOLENIA DLA WŁAŚCICIELI OBIEKTÓW, BARMANÓW, POKOJOWYCH, KELNERÓW, KIEROWNIKÓW SALI I KUCHARZY:
*Metody budowania zespołu - coaching zespołowy
*Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii
* Obsługa klienta w gastronomii
* Savior-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości
* Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa
* Wiadomości o winie - wino w gastronomii
* Techniki obsługi kelnerskiej
POKAZY:
* Carving – pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach Łukasz Szewczyk, brązowy medalista Mistrzostw Polski i Mistrzostw Europy 2013
* Nowe rozwiązania zup do cateringu - pokaz mistrza kuchni Jerzego Pasikowskiego
* Propozycje na mini desery na bufety - pokaz mistrza kuchni Jerzego Pasikowskiego
KONKURSY dla młodzieży szkolnej:
* STÓŁ DOBRZE NAKRYTY - aranżacja i obsługa stołu okolicznościowego
Program Gastro-Hotel KARPACZ 22 - 24 października 2013
WTOREK 22 października 2013 1000 – 1700
1000 – uroczyste rozpoczęcie targów WŁODARZE W KUCHNI Starosta Jacek Włodyga oraz Burmistrz Bogdan Malinowski
1000 – pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach
1030 – Światowe trendy w prowadzeniu biznesu restauracyjnego i hotelarskiego. Pożądane kierunki rozwoju branży w Polsce - wykład Daniela Luttringera
1200 – 1430 - szkolenie dla menedżerów -Metody budowania zespołu - coaching zespołowy
1230 – 1400 - Obsługa klienta w gastronomii. Twórcze podejście do sprzedaży i obsługi w gastronomii – szkolenie
1415 – 1545- Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości – szkolenie
1700 – zakończenie targów
ŚRODA 23 października 2013 1000 – 1700
1000 – pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach
1000 – 1230 - szkolenie dla menadżerów -Metody budowania zespołu - coaching zespołowy
1100 – Nowe rozwiązania zup do cateringu -pokaz kulinarny Jerzego Pasikowskiego
1030 - 1130 - Profesjonalne przygotowanie jednostki mieszkalnej dla gościa – prezentacja z pokazem
1200 – 1330- Techniki obsługi kelnerskiej - szkolenie
1300 – Propozycje na mini desery na bufety -pokaz kulinarny Jerzego Pasikowskiego
1400 – 1530 - Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii - szkolenie dla kadry menedżerskiej
CZWARTEK 24 października 2013 1000 – 1500
1000 – pokazy kulinarne dotyczące produktów regionalnych, tradycyjnych i ekologicznych oraz produktów wytwarzanych w systemach jakości żywności.
1000 – szkolenie Wino w gastronomi- umiejętność sprzedaży
1000 – pokazy carvingu - sztuki rzeźbienia w owocach i warzywach
1000 – 1130 - Techniki obsługi kelnerskiej - szkolenie
1100 – konkurs Stół dobrze nakryty- aranżacja i obsługa stołu okolicznościowego
1200 – 1330 Savoir-vivre – dobre praktyki zachowania i postępowania wobec gości – szkolenie
1400 – ogłoszenie wyników konkursu
15 00 - zakończenie targów
*Organizator zastrzega sobie prawo zmian w programie targów